عنوان ارائه : ارتباطات سلامت و مشارکت اجتماعی در زمینه پشه آئدس
فرد ارائه کننده : دکتر فرشید رضایی
تاریخ ارائه: 1403/06/06
خلاصه نشست:
ششمین نشست علمی مرکز تحقیقات بیماری های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران در حوزه ی بیماری های نوپدید منتقله از پشه ی آئدس با همکاری معاونت تحقیقات، فناوری و آموزش با موضوع "ارتباطات سلامت و مشارکت اجتماعی در زمینه پشه آئدس و بیماری های منتقله از آن"در تاریخ ۶ شهریور ۱۴۰۳ در سالن مدرس انستیتو پاستور ایران برگزار گردید.
این نشست علمی با سخنرانی دکتر فرشید رضایی متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری و سرپرست دفتر آموزش و ارتقا سلامت وزارت بهداشت برگزار شد.
تمرکز این نشست بر اهمیت نقش مردم و آموزش آنها در مقابله با بیماری های عفونی، از جمله بیماری های منتقله از پشه آئدس بود. همچنین به اهمیت مدیریت اینفودمی در پیشگیری از بیماری ها پرداخته شد.
اینفودمی شامل اطلاعات غلط و جعلی است و میتواند از سر نا آگاهی و یا به صورت عمدی تولید شود. اما به طور کلی مراحل ایجاد اینفودمی شامل سکوت و انکار مسئولین در مورد یک اتفاق، کاهش اعتماد عمومی به نهاد های رسمی، کوچ مردم به شبکه های مجازی برای دریافت اطلاعات، ایجاد و تقویت فضای ابهام و نادانستگی و در نهایت تولید و انتشار اینفودمی میشود.
در این نشست دکتر فرشید رضایی به گام های مهم در اطلاع رسانی و روش های صحیح و اثرگذار آموزش و نقش رسانه های مختلف، از جمله بروشور و پمفلت، صدا و سیما و روزنامه ها، شبکه های مجازی در گزارش، ایجاد و چگونگی پیام به مردم مورد بررسی قرار گرفت.
ایشان نیاز برنامه مشارکتی را در تهیه پیام به مردم مهم دانسته و تاکید کردند برای تدوین برنامه استراتژیک نیاز به اطلاع رسانی صحیح به مردم وجود دارد. همچنین توصیه ها و اطلاع رسانی باید متناسب با وضعیت اقتصادی و اجتماعی مردم باشد تا قابل اجرا و در نهایت موثر باشد.
گفتمان های سلامت محور از روش های اطلاع رسانی به مردم می باشد. ما دنبال رفتار مراقبت در حوزه سلامت هستیم.
در پایان نشست همچنین پاسخ به سوالات شرکت کنندگان مجازی وحضوری توسط اساتید انجام شد.